Neurokuntoutus NH Oy

Neurokuntoutus NH oy on Neurokuntoutuksen laajin toimija ja yhdistymän perustajayritys.  Tarjoamme fysioterapiapalveluja Vantaalla Tikkurilan toimipisteessä ja kotikäyntejä alueella Vantaa, Helsinki, Espoo ja Uusimaa. Muita palveluitamme on mm. allasterapia, psykofyysinen fysioterapia ja coaching.

Haluamme panostaa laadukkaaseen ja yksilölliseen kuntoutumisen tukemiseen. Kuntoutuja ja hänen tavoitteet ohjaavat joustavaa ja kannustavaa työtapaamme kohti kuntoutujan itsenäisempää ja osallistuvampaa elämää. Huomioimme monipuolisesti kuntoutujan voimavarat, lähiyhteisön ja hänen toimintaympäristön yhteisessä terapiaprosessissa rinnalla kulkien kohti parempaa toimintakykyä.

Fysioterapeuteillamme on vankka kokemus eri ikäisten neurologisten asiakkaiden fysioterapiasta. Osa terapeuteista on erikoistunut vauvojen ja lasten fysioterapiaan, suurin osa aikuisneurologiseen ja ikääntyneiden fysioterapiaan. Teemme myös allasterapiaa eri ikäisten henkilöiden kanssa. Tarjoamme myös psykofyysistä fysioterapiaa ja ohjaamme asiakkaita vaikeissa kiputiloissa. Tarjoamme myös yksilöllistä ratkaisukeskeistä valmennusta, coachingia.

Meillä on sopimukset Kelan, Vantaa-Kerava hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin, Keusoten ja HUS:in kanssa niin lasten kuin aikuistenkin puolelta. Asiakaskuntaan kuuluu myös Vakuutusyhtiöiden asiakkaita. Voit tulla meille fysioterapiaan myös ilman maksusitoumusta.

Järjestämme Neurokuntoutuksessa  myös vuosittain kaikille avoimia tai yrityksen sisäisiä koulutuksia.

Toimintaamme ohjaa yhdessä sopimamme arvot: luottamus, arvostus, kunnioitus, yhdenvertaisuus ja asiantuntijuus.

Nika Husso

Fysioterapeutti AMK (2002)

Nika on Neurokuntoutus NH oy:n perustaja ja yritys aloitti toimintansa vuonna 2009.
Työkokemusta on kertynyt aikuis- ja lapsineurologisten kuntoutujien parissa, yrittäjänä, Vantaan kaupungilla, yksityisellä puolella ja Valterin erityiskoulusta. Nika tekee esimiestöiden lisäksi töitä vauva- ja lapsiperheiden parissa sekä yksilöfysioterapiaa että allasterapiaa.

Nika käyttää työskennellessä Bobath viitekehitystä. Hän on työn ohessa suorittanut mm. NDT/ Bobath peruskoulutuksen ja NDT/ Bobath vauvaterapiakoulutuksen, Sensorisen integraation perusteet, useita NDT/ Bobath terapian päivityskoulutuksia, Erityislapsen hyvä arki - 5op.kokonaisuus, Erityispedagokiikan approbaturin, Bobath -aikuispuolen peruskoulutuksen ja sen päivityskoulutuksen (Synapsia), tunnon kautta ohjauksen koulutuksen (Affolter), Uimaopettaja- ja Erityisuimaopettaja (SUH), useita tuki- ja liikuntaelimistön lisäkoulutuksia, mm. fascia, neuraalikudoksen mobilisointi ja kinesioteippaus. Nika on opiskellut myös Yrittäjän ammattitutkinnon.
Nika on opiskellut positiivista psykologiaa ja vuosina 2021-2022 Ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, coach 20op. Hän hyödyntää koulutuksien antia niin terapia- ja esimiestyössä kuin tarjoamalla coachingia palveluissamme. Parhaillaan Nika opiskelee Kuntoutuksen YAMK -koulutuksessa työn ohessa.

Kielitaito: suomi ja englanti. AAC-keinot.

050 412 6266

nika.husso@neurokuntoutus.fi

Anu Mänttäri

Fysioterapeutti (1999)

Anu toimii aikuispuolen vastaavana fysioterapeuttina. Toivomme aikuispuolen yhteydenottoja hänen kautta.
Anu on erikoistunut aikuisneurologiseen fysioterapiaan ja allasterapiaan. Hänellä on työkokemusta neurologisesta fysioterapiasta noin 20 vuotta. Lisäksi hän toiminut asiantuntijatehtävissä ja pitänyt koulutuksia mm. aivovaurion saaneen henkilön ohjaamiseen liittyen.
Anu on työn ohessa suorittanut aikuisneurologisen kuntoutuksen perus- ja jatkokurssin (Bobath-lähestymistapa), sekä neurologisen asiakkaan allasterapia ja uinnin opetus -kurssin. Lisäksi hän on käynyt lyhyempiä kursseja neurologiseen fysioterapiaan, tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan sekä kivun hoitoon liittyen (mm. sanaton ohjaus, kinesioteippaus, sähköstimulaatio, toiminnallisten niskakipujen ja päänsäryn fysioterapia, traumainformoitu kipu). Anu on myös suorittanut musiikkiterapian koulutusohjelman yleisopinnot.

Kielitaito: suomi ja englanti.

044 767 4847

anu.manttari@neurokuntoutus.fi

Anu Paakkunainen

Fysioterapeutti AMK (2009)

Anu on erikoistunut aikuisneurologiseen ja geriatriseen kuntoutukseen. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla osastotyössä sekä kotikuntoutusyksikössä, ja toiminut lääkinnällisen kuntoutuksen arvioivana terapeuttina. Anulla on työkokemusta fysioterapeutin työstä yli 10 vuotta.

Anu on kinestetiikan kouluttaja ja tämän saralla hän on luennoi ja pitää työpajoja kinestetiikasta ammattihenkilöille sekä omaishoitajille. Anu on käynyt myös Urheilufysioterpian koulutuskokonaisuuden 30op.

Anu on käynyt neurologisen kuntoutuksen erityisosaaja- koulutuksen sekä useita lyhyempiä koulutuksia mm.sanaton ohjaus, vartalo- ja yläraaja, kävelyn ohjaaminen, kinesioteippaus.

Anulla on uimaritausta ja hän työskentelee myös uimaopettajana Vammaisperheyhdistys Jaatisessa Pikku-Miinat uintiryhmissä. Ryhmät kokoontuvat Valterin erityiskoulun altaalla. Anu toimii Neurokuntoutuksessa myös allasterapeuttina.

Kielitaito: suomi ja englanti.

044 984 2033

anu.paakkunainen@neurokuntoutus.fi

Anja-Riitta Hokajärvi

Fysioterapeutti AMK (2013)

Anjis on erikoistunut aikuisneurologisten asiakkaiden ja ikääntyneiden kuntoutukseen sekä allasterapiaan. Hän on työn ohessa suorittanut aikuisneurologisen kuntoutuksen Bobath-lähestymistavan peruskoulutuksen, akupunktuurikoulutuksen, neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutuksen sekä tuki- ja liikuntaelimistön lisäkoulutuksia mm. faskia, neuraalikudoksen mobilisointi ja kinesioteippaus. Anjis on lisäksi Voitas vanhusvalmentaja sekä käynyt erityisuintiavustajakoulutuksen ja kivun hoidon kursseja. Hänellä on työkokemusta paitsi yksityisillä palveluntuottajilla myös sairaalamaailmassa Peijaksessa ja Katriinan sairaalassa. Ennen fysioterapeutin opintoja Anjiksella on ollut takana pitkä ura yritysmaailmassa.

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

044 732 5461

anja-riitta.hokajarvi@neurokuntoutus.fi

Sanna Maija Häyry

Fysioterapeutti AMK (2009)

Sanna-Maija on erikoistunut aikuisneurologisten asiakkaiden, ikääntyneiden kuntoutukseen, purentaelimistön toimintahäiriöiden hoitamiseen sekä allasterapiaan. Hänellä on työkokemusta yli 10 vuotta Suomessa ja Ruotsissa. Hän on työskennellyt yksityisellä puolella sekä Tukholmassa neuro-geriatrisessa yksikössä (Karolinska Sjukhuset).
Sanna-Maija on suorittanut aikuisneurologiseen kuntoutukseen liittyvän Bobath-lähestymistavan peruskoulutuksen ja jatkokoulutukset: Advanced Bobath course (2018 ja 2019), fysioterapeutin neurologisen erikoistumiskoulutuksen (Karolinska Institutet,Tukholma), allasterapiakoulutuksia, sekä kivun hoidon, Basic body awareness terapia (BBAT I), kinesioteippauksen, faskiakäsittelyn ja neuraalikudoksen mobilisaation koulutuksen. Lisäksi Sanna-Maijalla on liikunnanohjaajan perustutkinto.
Sanna-Maijalla on myös yli 15 vuoden kokemus taitoluisteluvalmentajan ammatista ja hänellä on ammattivalmentajan koulutuksia.

Kielitaito: suomi, ruotsi ja englanti.

044 240 4216

sannamaija.hayry@neurokuntoutus.fi

Katariina Sandberg

Fysioterapeutti AMK (2008) , Hierojan ammattitutkinto

Katariina on erikoistunut aikuis- ja lapsineurologisten asiakkaiden kuntoutukseen ja allasterapiaan. Hänellä on työkokemusta yksityiseltä sektorilta sekä kuntoutussairaalasta.
Katariina on suorittanut työn ohessa NDT/Bobath- peruskoulutuksen sekä aikuisneurologisen fysioterapian erikoistumisopinnot sekä useita lyhyempiä koulutuskokonaisuuksia esimerkiksi fascian käsittelyyn ja kinesioteippaukseen liittyviä kursseja, neurologisen asiakkaan allasterapia ja SUH erityisuintiavustajakurssin.
Katariina on myös käynyt lantionpohjan toimintaan liittyvän PelvisFysio-koulutuksen sekä 0-18kk ikäisen lapsen liikkumisen arviointiin ja ohjaamiseen liittyvän koulutuksen ja vyöhyketerapeuttisen vauvahierontakurssin. Katariinalla on myös hierojan ammattitutkinto.
Katariina toimii työn ohessa NDT -yhdistyksen (lasten terapeuttien yhdistys) hallituksessa.

Kielitaito: suomi, ruotsi ja englanti. AAC-keinot. Katariinan äidinkieli on ruotsi.

044 732 5462

katariina.sandberg@neurokuntoutus.fi

Anna-Kreetta Klasila

Fysioterapeutti AMK (2011), Lastenhoitaja (1993)

Anna-Kreetta eli Ansku on toiminut fysioterapeuttina vuodesta 2011. Työkokemusta on kertynyt Valterin erityiskoulussa, Ortonissa moniammatillisesta laitoskuntotuksesta sekä yksityisistä fysioterapiayrityksistä. Lisäksi Ansku on toiminut lähihoitajana n.10v neurologisten asiakkaiden parissa, josta 3v. Helsingin Validiassa selkäydinvammaosastolla.

Asiakkaina Anskulla on ollut nuoria, aikuisia ja ikääntyneitä. Pääpaino on ollut neurologisella puolella, vaativien kipuasiakkaiden parissa mm. eds, crps ja psykofyysisen fysioterapiaan ohjautuvien henkilöiden parissa ja allasterapiassa.

Ansku on käynyt neurologisen ja psykofyysisen fysioterapian sekä erityisuintiavustajan pidemmät koulutuskokonaisuudet. Lisäksi pienempiä koulutuksia on kertynyt kivusta, faskioista, tuki-ja liikuntaelimistön vaivoista, kävelyn kuntoutuksesta, asentohuimauksesta, kinesioteippauksesta.

Kielitaito: Suomi ja ruotsi. AAC-taidot

044 266 6511

anna.klasila@neurokuntoutus.fi

Maija Ervast

Fysioterapeutti AMK (2011)

Maija on erikoistunut aikuisneurologisten asiakkaiden ja ikääntyneiden kuntoutukseen. Hänellä on työkokemusta julkiselta puolelta Helsingin kaupungilta ikääntyneiden palveluista sekä Meilahden sairaalasta neurologian erikoisalalta.
Hän on suorittanut aikuisneurologisen fysioterapian erikoistumisopintoja mm. Bobath-lähestymistavan peruskoulutuksen, INN (integrating neurodynamics into neurorehabilitation) -kurssin sekä useita lyhyempiä koulutuskokonaisuuksia esim. faskia, kinesioteippaus, neurologisen kuntoutujan liikkumisen ohjaaminen, vartalo- ja yläraajat sekä sanaton ohjaus. Lisäksi Maija on käynyt kinestetiikan peruskurssin. Maija tekee myös allasterapiaa.

Kielitaito: suomi, ruotsi ja englanti.

041 310 6486

maija.ervast@neurokuntoutus.fi

Sanni Kärpänen

Fysioterapeutti AMK (2021)

Sanni on työskennellyt aiemmin kunnallisella puolella kotikuntoutuksessa ja akuutissa kotiutuksessa sekä yksityisellä puolella ikääntyneiden parissa. Sanni on kiinnostunut erityisesti neurologisesta fysioterapiasta, vaikka kokemusta löytyy monipuolisesti erilaisista asiakasryhmistä. Sanni on käynyt myös hyvinvointivalmentaja koulutuksen, mikä valmistaa hyvinvoinnin ja ohjauksen monipuoliseksi osaajaksi.

Kielitaito: suomi, ruotsi ja englanti.

041 318 1922

sanni.karpanen@neurokuntoutus.fi

Jonna Kaihua

Jonna Kaihua

Fysioterapeutti AMK (2019)

Jonna on erikoistunut aikuisneurologiseen fysioterapiaan ja allasterapiaan. Hän on työskennellyt aiemmin alihankkijana tehden kelan kuntoutusta aikuisneurologisten asiakkaiden parissa sekä kehitysvammaisten asumisyksikössä.
Jonna suorittaa parhaillaan aikuisneurologisen kuntoutujan peruskoulutusta Bobath -lähestymistavan mukaan.
Hänellä on myös liikunnanohjauksen perustutkinto.

Jonna on äitiyslomalla 23.12.2022 alkaen.

Kielitaito: suomi, ruotsi ja englanti.

041 312 2850

jonna.kaihua@neurokuntoutus.fi